BidragDeltag

Danske komponisterog sangskrivere(DJBFA)

Hvordan lyder fremtidens musik?

14:30 @ Orange Circle

Hvordan ser musikskabelsen ud i fremtiden? Med kunstig intelligens og hemmelige algoritmer som en del af skabelsesprocessen. Hvordan optræder man med musikken i fremtiden? Og hvordan ser danskernes lyttevaner ud i fremtiden? 

Det er nogle af de store spørgsmål, der melder sig, når Danmarks største komponistforening for professionelle komponister og sangskrivere inden for jazz, folk, pop, rock og elektronisk musik (DJFBA) inviterer til debat på Roskilde Festival Højskole.

Med til at gøre publikum klogere på musikkens fremtid kommer Torben Sangild, Jesper Andersen og Anna Lidell. Debatten modereres af journalist og højskolelærer Sofie Buch Hoyer.

Om Torben Sangild

Torben Sangild er en dansk kulturforsker, anmelder, forfatter og radiovært. Sangild er uddannet cand.mag. i filosofi og moderne kultur og har en ph.d.-grad i moderne kultur fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. Han er til daglig journalist på online-mediet Zetland, hvor han blandt andet har skrevet om kunstig intelligens i kunsten.

Om Jesper Steen Andersen

Jesper Steen Andersen er musikansvarlig hos den nye danske musikstreamingtjeneste Moodagent. Her udvikler han blandt andet nye muligheder, til at brugere kan vælge og finde musik i de kæmpemæssige kataloger, der nu er blevet tilgængelige. Redskaberne er bruger- og musikforståelse plus en hel masse data tilsat avancerede algoritmer.

Om Anna Lidell

Anna Lidell er både artist og komponist. Sidste efteråret var hun et en-mands-orkester i det anmelderroste Peer Gynt på Folketeateret. Ellers spiller hun i en række bands og har optrådt på en masse danske festivaler. Hun også leveret musikken til den italienske udgave af SKAM. Ved siden af sit kunstneriske virke er Anna Lidell bestyrelsesformand for den største danske forening af komponister og sangskrivere, DJBFA. Hun er også udnævnt som næstformand i bestyrelsen i Koda og netop valgt til bestyrelsen i den globale sangskriver-organisation CIAM.