DeltagBidrag

Råstof Roskilde

Udfordringer i musikfællesskaber

14:30 @ Blackout

Råstof Roskilde byder op til paneldebat og workshop om udfordringer i musikfællesskaber til SOUND på Roskilde Festival Højskole.

Råstof Roskilde er en forening, der driver øvelokaler og spillested i Roskilde. Foreningen arbejder for, at ikke-professionelle musikere og musikarrangører kan udvikle deres musikalske virke, uanset om målet for den enkelte er at skabe en professionel karriere indenfor musikkens verden eller at dyrke et lokalt forankret fællesskab om musik.

Paneldebat om øvelokalemiljøernes tilstand i 2019
Hvad er tilstanden i øvelokalemiljøerne i de store byområder i 2019?  Lider musikerne stadig i kolde fugtige kældre? Eller er gode og billige øvelokaler blevet en hyldevare, hvor musikerne nu stiller krav om noget ekstra?

Bliv klogere ved denne paneldebat, hvor musikere og repræsentanter for både de foreningsdrevne øvelokale- og musikfællesskaber og de erhvervsmæssigt drevne øvelokaleanlæg diskuterer udbuddet og hinandens respektive roller.

Workshop om dagligdags-udfordringer i øvelokale- og musikfællesskaber
Hvordan skaber vi i praksis de levende musikfællesskaber, som vi drømmer om? Er nøglen de gode fysiske rammer, ny teknologi eller er det først og fremmest et spørgsmål om at opdyrke en lokal kultur, der på samme tid er både fri og forpligtende?

Deltag i denne workshop sammen med andre musikere og frivillige og ansatte i de foreningsdrevne øvelokale- og musikfællesskaber.